Ordfører Alf Gottfred Møll hadde et forventningsfullt perspektiv på hvor viktig byens nye kulturhus Buen vil påvirke Mandals fremtid, da han tirsdag viste det frem for fylkesutvalget og administrative ledere i fylkeskommunen. Sammen med den betydelige opprustingen av byens strandpromenade, og videreutvikling av den omkringliggende bydelen, mener han Buen vil bli selve hjertet i en positiv byutvikling. Dette vil skape nye muligheter for Lindesnesregionen. Allerede 22. desember skal byens nye storstue være klar til overlevering.

Fylkesutvalget fikk oppleve en hektisk aktivitet under besøket. Men allerede er konturene klare. Foajéen med møteplasser, serveringssteder og informasjonsenhet vil bli lys og åpen vendt mot

Fylkesutvalget på befaring i Buen
Fylkesutvalget på befaring i Buen, her studeres foajéen.
elva. Innenfor ligger en storsal for teater, dans, konserter og med kinofasiliteter. Den vil kunne romme 392 publikummere i amfi eller 800 om det legges opp til ståplasser. Storsalen kan åpnes mot en biscene ved behov til for eksempel banketter, messer eller konferanser. Da kan en huse 1200 publikummere. Det bygges også en mindre sal, en såkalt klubbscene som kan møbleres fleksibelt og gi plass til 400. Langs den ene langsiden av bygget får Buen en moderne kino med 112 plasser. Biblioteket ligger over to etasjer på motsatt langside.

Buen vil også inneholde galleri for skiftende utstillinger. Kulturskolen får øvingsrom. Det blir produksjonsarealer, medieverksted, med studio, kunstverksted, møterom, kontorer og mye mer. Som nærmeste naboer er det satt av arealer til både hotell og parkeringshus og grøntarealer.

Det nye kulturhuset er blant annet realisert gjennom en samarbeidsavtale mellom kommunen og fylkeskommunen. Det er et viktig ledd i fylkeskommunens ambisjon om å bidra til at alle kommuner i fylket skal ha en moderne kulturell møteplass.
Buen snart ferdig

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. september 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer