Ordfører Alf Gottfred Møll hadde et forventningsfullt perspektiv på hvor viktig byens nye kulturhus Buen vil påvirke Mandals fremtid, da han tirsdag viste det frem for fylkesutvalget og administrative ledere i fylkeskommunen. Sammen med den betydelige opprustingen av byens strandpromenade, og videreutvikling av den omkringliggende bydelen, mener han Buen vil bli selve hjertet i en positiv byutvikling. Dette vil skape nye muligheter for Lindesnesregionen. Allerede 22. desember skal byens nye storstue være klar til overlevering.

Fylkesutvalget fikk oppleve en hektisk aktivitet under besøket. Men allerede er konturene klare. Foajéen med møteplasser, serveringssteder og informasjonsenhet vil bli lys og åpen vendt mot

Fylkesutvalget på befaring i Buen
Fylkesutvalget på befaring i Buen, her studeres foajéen.
elva. Innenfor ligger en storsal for teater, dans, konserter og med kinofasiliteter. Den vil kunne romme 392 publikummere i amfi eller 800 om det legges opp til ståplasser. Storsalen kan åpnes mot en biscene ved behov til for eksempel banketter, messer eller konferanser. Da kan en huse 1200 publikummere. Det bygges også en mindre sal, en såkalt klubbscene som kan møbleres fleksibelt og gi plass til 400. Langs den ene langsiden av bygget får Buen en moderne kino med 112 plasser. Biblioteket ligger over to etasjer på motsatt langside.

Buen vil også inneholde galleri for skiftende utstillinger. Kulturskolen får øvingsrom. Det blir produksjonsarealer, medieverksted, med studio, kunstverksted, møterom, kontorer og mye mer. Som nærmeste naboer er det satt av arealer til både hotell og parkeringshus og grøntarealer.

Det nye kulturhuset er blant annet realisert gjennom en samarbeidsavtale mellom kommunen og fylkeskommunen. Det er et viktig ledd i fylkeskommunens ambisjon om å bidra til at alle kommuner i fylket skal ha en moderne kulturell møteplass.
Buen snart ferdig

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. september 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer

Siste fra Politikk

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Terje Damman Og Aleksander Lien Inngår Avtale
  av jto, 02.12.19

  Fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder har inngått avtale

  Les mer
 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer