I 2009 inngikk Kristiansandsregionen avtale med Samferdselsdepartementet om en belønningspakke på 285 millioner kroner for perioden 2009-2012. Belønningsordningen er etablert for å stimulere og bidra til bedre kollektivtransport og mindre bilbruk i byområdene. Summen er delt opp i årlige belønningspotter. Samferdselsdepartementet tar på grunnlag av en årlig rapportering stilling til om belønningsavtalen overholdes. Etter at fylkestinget i juni, med 18 mot 17 stemmer, støttet et forslag fra FrP: ”Fylkestinget ønsker ikke at rushtidsavgift skal være en del av AKTs finansiering”, har departementet, i et brev, meddelt at det vurderer å si opp avtalen. Det har fått fått fylkesordføreren og fylkesrådmannen til å sende et svarbrev. De skriver at Vest-Agder fylkeskommune forventer at departementet følger opp belønningsavtalen også for 2012.

I brevet viser Thore Westermoen og Tine Sundtoft til hvordan Kristiansands-regionen har hatt en utvikling innen de områder belønningsavtalen omfatter som er i tråd med avtalen. De begrunner også hvordan vedtaket i fylkestinget ikke er grunnlag for en oppsigelse av avtalen fra departementets side.

Les brevet fra Samferdselsdepartementet her.
Les svarbrevet fra fylkesordføreren og fylkesrådmannen her.

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. oktober 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer