I 2009 inngikk Kristiansandsregionen avtale med Samferdselsdepartementet om en belønningspakke på 285 millioner kroner for perioden 2009-2012. Belønningsordningen er etablert for å stimulere og bidra til bedre kollektivtransport og mindre bilbruk i byområdene. Summen er delt opp i årlige belønningspotter. Samferdselsdepartementet tar på grunnlag av en årlig rapportering stilling til om belønningsavtalen overholdes. Etter at fylkestinget i juni, med 18 mot 17 stemmer, støttet et forslag fra FrP: ”Fylkestinget ønsker ikke at rushtidsavgift skal være en del av AKTs finansiering”, har departementet, i et brev, meddelt at det vurderer å si opp avtalen. Det har fått fått fylkesordføreren og fylkesrådmannen til å sende et svarbrev. De skriver at Vest-Agder fylkeskommune forventer at departementet følger opp belønningsavtalen også for 2012.

I brevet viser Thore Westermoen og Tine Sundtoft til hvordan Kristiansands-regionen har hatt en utvikling innen de områder belønningsavtalen omfatter som er i tråd med avtalen. De begrunner også hvordan vedtaket i fylkestinget ikke er grunnlag for en oppsigelse av avtalen fra departementets side.

Les brevet fra Samferdselsdepartementet her.
Les svarbrevet fra fylkesordføreren og fylkesrådmannen her.

av Torkelsen, Jan H., publisert 6. oktober 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nyttaarsaksjonen2
  av elma11, 10.12.19

  Nyttårsaksjonen 2019

  Les mer
 • Specsavers Vant I 2019
  av elma11, 28.11.19

  Vinner av Jeg kjører grønt-kampanjen!

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 26.11.19

  Flere innspill til detaljregulering av ny E-39 i Lyngdal

  Les mer

Siste fra Politikk

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Terje Damman Og Aleksander Lien Inngår Avtale
  av jto, 02.12.19

  Fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder har inngått avtale

  Les mer
 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer