Klokken 02.05 viste opptellingen i folkeavstemningen om fylkessammenslåing i Aust-Agder at 30,4 prosent hadde stemt ja og 67,1 prosent nei. Fylkesordførerne Thore Westermoen og Laila Øygarden uttrykker i en felles uttalelse at de tar til etterretning at befolkningen i Aust-Agder sa nei til fylkessammenslåing ved folkeavstemningen. -Vi vil imidlertid ikke legge skjul på at noen utspill i valgkampen har satt et godt samarbeidsklima på prøve. Resultatet av folkeavstemningen innebærer ikke et brudd i samarbeidet om utviklingen av landsdelen, men stiller tvert i mot enda større krav til alle involverte parter i landsdelen om å videreutvikle samarbeidet, sier de to.

-Ingen fylker i Norge samarbeider så tett som Aust-Agder og Vest-Agder. Dette samarbeidet må tas vare på og videreutvikles. De to fylkeskommunene og øvrige partnere i landsdelen har stått sammen om å ta samarbeidet videre ved å utarbeide en felles regionplan – Regionplan Agder 2020. Dette er i seg selv et viktig nybrottsarbeid, og medfører at landsdelen står sammen om de viktigste politiske prioriteringer i årene som kommer. Dette fundamentet er det nå opp til to nyvalgte fylkesting å ta fatt i, slik at fylkeskommunene tar et felles ansvar for å bringe den regionale utviklingen i den retningen Regionplan Agder staker ut, uttrykker Westermoen og Øygarden.

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. september 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer