Klokken 02.05 viste opptellingen i folkeavstemningen om fylkessammenslåing i Aust-Agder at 30,4 prosent hadde stemt ja og 67,1 prosent nei. Fylkesordførerne Thore Westermoen og Laila Øygarden uttrykker i en felles uttalelse at de tar til etterretning at befolkningen i Aust-Agder sa nei til fylkessammenslåing ved folkeavstemningen. -Vi vil imidlertid ikke legge skjul på at noen utspill i valgkampen har satt et godt samarbeidsklima på prøve. Resultatet av folkeavstemningen innebærer ikke et brudd i samarbeidet om utviklingen av landsdelen, men stiller tvert i mot enda større krav til alle involverte parter i landsdelen om å videreutvikle samarbeidet, sier de to.

-Ingen fylker i Norge samarbeider så tett som Aust-Agder og Vest-Agder. Dette samarbeidet må tas vare på og videreutvikles. De to fylkeskommunene og øvrige partnere i landsdelen har stått sammen om å ta samarbeidet videre ved å utarbeide en felles regionplan – Regionplan Agder 2020. Dette er i seg selv et viktig nybrottsarbeid, og medfører at landsdelen står sammen om de viktigste politiske prioriteringer i årene som kommer. Dette fundamentet er det nå opp til to nyvalgte fylkesting å ta fatt i, slik at fylkeskommunene tar et felles ansvar for å bringe den regionale utviklingen i den retningen Regionplan Agder staker ut, uttrykker Westermoen og Øygarden.

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. september 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer

Siste fra Politikk

 • Klimasterik Logo
  av jto, 23.04.19

  Interpellasjon om klimastreik og fravær

  Les mer
 • Harald -Fauskanger -Andersen
  av jto, 23.04.19

  Interpellasjon om Jernbaneforums Sørs fremtidige prioritereringer

  Les mer
 • Janne -Karin -Nesheim
  av jto, 16.04.19

  Fylkestingsrepresentant Janne Karin Nesheim fra Arbeiderpartiet har søkt om fritak

  Les mer