Klokken 02.05 viste opptellingen i folkeavstemningen om fylkessammenslåing i Aust-Agder at 30,4 prosent hadde stemt ja og 67,1 prosent nei. Fylkesordførerne Thore Westermoen og Laila Øygarden uttrykker i en felles uttalelse at de tar til etterretning at befolkningen i Aust-Agder sa nei til fylkessammenslåing ved folkeavstemningen. -Vi vil imidlertid ikke legge skjul på at noen utspill i valgkampen har satt et godt samarbeidsklima på prøve. Resultatet av folkeavstemningen innebærer ikke et brudd i samarbeidet om utviklingen av landsdelen, men stiller tvert i mot enda større krav til alle involverte parter i landsdelen om å videreutvikle samarbeidet, sier de to.

-Ingen fylker i Norge samarbeider så tett som Aust-Agder og Vest-Agder. Dette samarbeidet må tas vare på og videreutvikles. De to fylkeskommunene og øvrige partnere i landsdelen har stått sammen om å ta samarbeidet videre ved å utarbeide en felles regionplan – Regionplan Agder 2020. Dette er i seg selv et viktig nybrottsarbeid, og medfører at landsdelen står sammen om de viktigste politiske prioriteringer i årene som kommer. Dette fundamentet er det nå opp til to nyvalgte fylkesting å ta fatt i, slik at fylkeskommunene tar et felles ansvar for å bringe den regionale utviklingen i den retningen Regionplan Agder staker ut, uttrykker Westermoen og Øygarden.

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. september 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer
 • Åpning Av Gs -vei
  av jto, 08.10.19

  Flott åpning av ny gang- og sykkelvei i Songdalen

  Les mer
 • Bygg - Og Anleggsteknikk
  av jto, 01.10.19

  Bygg- og anleggslinja på Byremo videregående skole med på fylkesveiprosjekt

  Les mer

Siste fra Politikk

 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer