Klokken 02.05 viste opptellingen i folkeavstemningen om fylkessammenslåing i Aust-Agder at 30,4 prosent hadde stemt ja og 67,1 prosent nei. Fylkesordførerne Thore Westermoen og Laila Øygarden uttrykker i en felles uttalelse at de tar til etterretning at befolkningen i Aust-Agder sa nei til fylkessammenslåing ved folkeavstemningen. -Vi vil imidlertid ikke legge skjul på at noen utspill i valgkampen har satt et godt samarbeidsklima på prøve. Resultatet av folkeavstemningen innebærer ikke et brudd i samarbeidet om utviklingen av landsdelen, men stiller tvert i mot enda større krav til alle involverte parter i landsdelen om å videreutvikle samarbeidet, sier de to.

-Ingen fylker i Norge samarbeider så tett som Aust-Agder og Vest-Agder. Dette samarbeidet må tas vare på og videreutvikles. De to fylkeskommunene og øvrige partnere i landsdelen har stått sammen om å ta samarbeidet videre ved å utarbeide en felles regionplan – Regionplan Agder 2020. Dette er i seg selv et viktig nybrottsarbeid, og medfører at landsdelen står sammen om de viktigste politiske prioriteringer i årene som kommer. Dette fundamentet er det nå opp til to nyvalgte fylkesting å ta fatt i, slik at fylkeskommunene tar et felles ansvar for å bringe den regionale utviklingen i den retningen Regionplan Agder staker ut, uttrykker Westermoen og Øygarden.

av Torkelsen, Jan H., publisert 13. september 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Nyttaarsaksjonen2
  av elma11, 10.12.19

  Nyttårsaksjonen 2019

  Les mer
 • Specsavers Vant I 2019
  av elma11, 28.11.19

  Vinner av Jeg kjører grønt-kampanjen!

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 26.11.19

  Flere innspill til detaljregulering av ny E-39 i Lyngdal

  Les mer

Siste fra Politikk

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Terje Damman Og Aleksander Lien Inngår Avtale
  av jto, 02.12.19

  Fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder har inngått avtale

  Les mer
 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer