Da Claus Meyer, gastronom og kjendis-kokk, talte på Skagerrak konferansen, smittet hans store begeistring og entusiasme. ”Et godt måltid er noe enn skaper for å gi mest mulig kjærlighet til den man elsker.” Det er hans mat-filosofi. Med en lang rekke prosjekter på gang er det hele tiden det å gjøre verden litt bedre og mennesker sunnere som ligger i bunn. ”Da får vi ikke bare en vinn-vinn situasjon, men en vinn-vinn-vinn, og det er bra for alle. Jo mer jeg deler av meg selv og min bedrift dess mer får jeg igjen og det skaper god Karma.” sa Meyer.

Mannen som tidlig fikk et kall til å gjøre mat og måltid til en kulturell opplevelse for så mange som mulig. Etter et år i mat-paradis (Frankriket) som 20 åring, reiste han tilbake til Danmark der han hadde opplevd 19 års mat-helvete. I dag er han kjent langt utenfor Danmarks grense, særlig for sin misjonering om Det Nordiske Kjøkken. Han ønsker å skape et kjøkken i verdensklasse bygget på særegne nordiske matvarer, de som har de beste vekstvilkår i Norden. F. eks moskus fra Grønland, musling fra Færøyene. Han trekker fra Arktisk mat som særlig egnet til å fremme det Nordiske Kjøkken.

Nå er han mest opptatt av å engasjere barn til å bedre matkulturen i Danmark.” Rundt 30 prosent av alle barn i Danmark vil utvikle diabetes 2 før de blir 50 år. Det er et stort helseproblem. Det er for sent å gjøre noe med vanene til de voksne, men begynner vi med barna kan vi lykkes” forteller en engasjert Claus Meyer. Snart skal 2000 barn ved 16 skoler i Danmark prøve ut matforslag fra Claus Meyer.

Men hvordan skal vi endre vanene til alle som kun er opptatt av så billig mat som mulig? ”De kan du ikke endre på. Men der er nok andre som er interessert i unik og særegen mat. Det er produkter det også er enkelt å kommunisere rundt. Slik kan enn lage bølger i vannet og smitte effekt. Vi må lage et slags mat-virus som kan spre seg, forteller han entusiastisk. Det er lett å la seg smitte av hans entusiasme, og hele salen går trolig hjem smittet av Claus Meyers mat-entusiasme og trang til å skape innovasjon med mat.

Gründer, Hanna Aase fikk treffe kjndis-kokk Claus Meyer på Skagerrak konferansen, der innovasjon og entreprenørskap ble diskutert.
Gründer, Hanna Aase fikk treffe kjndis-kokk Claus Meyer på Skagerrak konferansen, der innovasjon og entreprenørskap ble diskutert.
Blant tilhørerne var Hanna Aase, entreprenør fra Norge og Inga Lauvdal, rådgiver i Vest-Agder fylkeskommune. Hanna var spesielt begeistret for det Claus Meyer kalte ”vinn-vinn-vinn-situasjon” og syntes han hadde en inspirerende og ny måte å tenke entreprenørskap på. Inga er stor fan av TV-kokken. Hun syntes han engasjement bekreftet at han har ” et hjerte for å formidle det han tror på. Meyer bygger hele sin virksomhet på de verdier han mener må til for å leve et sundt, rikt og lykkelig liv. Det er drivkraften og ikke penger.” sier Inga Lauvdal. Den drivkraften deler Claus Meyer med svært mange entreprenører og innovatører.


av Macdonald, Cheryl, publisert 19. september 2011 | Skriv ut siden