-Ved de tre tidlige kommunevalgene har bare 33 prosent av førstegangsvelgerne stemt. Derfor er det gledelig at 57,3 prosent av 16- og 17-åringene i kommunene som deltok i forsøket med nedsatt stemmerettsalder stemte ved kommunevalget, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete. Ungdommene i Mandal deltok i forsøket. Foreløpige tall viser at 59,2 prosent av 16- og 17-åringene i kommunen stemte – altså flere enn gjennomsnittet for forsøkskommunene. Valgdeltakelsen totalt i Mandal var på 61,2 prosent ut fra samme oversikt.

- Vi hadde håpet og trodd at vi skulle greie å mobilisere flere til å bruke stemmeretten sin ved dette valget. Et lyspunkt her er valgdeltakelsen blant 16- og 17-åringene i de 20 forsøkskommunene som prøver ut nedsatt stemmerettsalder. Valgdeltakelsen blant 16- og 17-åringene ligger langt over det som er vanlig for førstegangsvelgerne, sier kommunal- og regionalministeren

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. september 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer