-Agder fremstår som en landsdel der samhandling er svært viktig og næringskomiteen fikk høre at vi har funnet gode samarbeidsformer her i landsdelen, forteller Tine Sundtoft, fylkesrådmann i Vest-Agder. Hun trekker fram regionens egen hovedplan ”Regionplan Agder 2020” som et viktig eksempel på god samhandling.

Stortingets næringskomite avsluttet i dag en tre-dagers tur til Rogaland og Agder. – De er blitt orientert om landbruket i landsdelen, prosessindustrien, offshoreindustrien og reiselivsnæring. Komiteen ble særlig imponert over innovasjonskraften og samarbeidsmetodikken bak klyngedannelsene i landsdelen, slik som NCE Node, Eyde-nettverket og USUS (reiseliv), forteller Sundtoft.  Klyngedannelsene er godt eksemple på hvordan og hva som kan oppnås gjennom gode samarbeidsformer. Klyngedannelsene på Sørlandet vekker nå oppsikt ikke bare lokalt, men nasjonalt og til og med utenfor Norges grenser.

av Macdonald, Cheryl, publisert 29. september 2011 | Skriv ut siden