17. september arrangerer Kirkehamn Miljø og Kulturhistoriske Forening i samarbeid med det nye Byggeskikksenteret i Flekkefjord åpent seminar på Isbua i Kirkehavn på Hidra. En vil fokusere på byggeskikk og bebyggelse i vårt nærmiljø. Det blir praktiske tips til hvordan man kan få veiledning og ta vare på eldre bygninger. Samtidig vil det bli rettet på hvorfor nybygg og utbyggingsprosjekter bør håndteres varsomt for å unngå at våre uthavner forringes. Hvordan kan privatpersoner, utbyggere, håndverkere, kommune og fylkeskommune bidra til at uthavner som Kirkehavn og Rasvåg også i fremtiden kan beholde sine særpreg? Seminaret er åpent for alle.

Kirkehavn og Rasvåg er omgitt av en mektig og vakker natur. Store deler av uthavnene har et unikt kulturlandskap og et bygningsmiljø av høy arkitektonisk og kulturhistorisk verdi. Det er dette som har gitt Kirkehavn og Rasvåg sine særpreg.

Mange er sterkt opptatt av disse uthavnenes utvikling og mener at nye reguleringsplaner må sikre at det karakteristiske bygningsmiljøet og kulturlandskapet ikke blir ødelagt av mer eller mindre tilfeldige utbygginger og inngrep. Dessverre har flere store byggeprosjekter og planer blitt vurdert isolert, uten hensyn til omgivelser og lokale tradisjoner.

Påmelding til seminaret må være ordnet innen fredag 9. september til Svein Harald Olsen på telefon 906 83 211 eller på mail: olsensh@online.no Deltakeravgiften er på 50 kroner. Den inkluderer lunsj - kaffe – kake og betales ved frammøte.
ProgramKirkehamn på HidraKirkehamn

av Torkelsen, Jan H., publisert 2. september 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer