Ny GIV overgangsprosjektet er et treårig prosjekt som har som mål å etablere et varig samarbeid mellom stat, fylkeskommuner og kommuner for å bedre elevenes forutsetninger for å fullføre og bestå videregående opplæring, skriver Pedagogisk Senter i Kristiansand på nett. I overgangsprosjektet skal de ti prosent svakest presterende elevene i hver deltagerkommune få tilbudet om intensivopplæring i 2. termin på 10. trinn. Elevene skal følges tett fra 10. klasse og opp til Vg2. Intensivopplæringen som gis tar i hovedsak for seg grunnleggende ferdigheter som lesing, skriving og regning.

De statlige kompetansesentrene for lesing, skriving og regning gir deltagerskolene kompetanseheving på regionale samlinger i regi av Kunnskapsdepartementet. I løpet av treårsperioden skal ca 6000 lærere kurses.

Det er opprettet et eget fag på It’s learning for lærere og rektorer i Vest-Agder, Ny GIV - Vest-Agder. Ta kontakt med prosjektleder Marthe.Moe@kristiansand.kommune.no for å få tilgang til faget.
Ny GIV i Vest-Agder – deltagerskoler
Fra våren 2011:
Videregående skoler: Kristiansand katedralskole Gimle, Kvadraturen skolesenter, Tangen, Vågsbygd, Søgne, Vennesla, Lister, Mandal.
Ungdomsskoler: Karuss, Alternative skoletilbud, Holte, Haumyrheia, Oddemarka, Fiskå, Vigvoll, Havlimyra, Farsund, Blomdalen, Vassmyra.
Fra våren 2012:
Videregående skoler: Byremo, Sirdal
Ungdomsskoler: Ve, Torridal, Lindebøskauen, Grim, Møvig, Vennesla, Skarpengland, Å, Lindesnes, Marnar, Kyrkjebygd, Blomdalen, Vassmyra, Byremo skole, SMI-skolen.

av Marthe Moe og Jan Torkelsen, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

1317

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer