Global Dignity Day gikk av stabelen 20. oktober, og ble arrangert på Kristiansand Katedralskole Gimle, Kvadraturen skolesenter og Lister videregående skole/avdeling Flekkefjord. Arrangementet startet med en fellessamling for alle Vg1-elevene, der de først fikk en hilsen fra kronprins Haakon som har initiert prosjektet. Målet med Global Dignity Day er å øke ungdoms bevissthet rundt verdighet, og det settes fokus på verdiene respekt, toleranse, likeverd og inkludering.

En elev fortalte forsamlingen en verdighetshistorie før elevene fikk arbeide klassevis. De reflekterte rundt begrepet verdighet og delte verdighetshistorier. En historie fra hver klasse ble valgt ut til å fremføres i plenum som avslutning på arrangementet.

Global Dignity day Hovedveileder Mette Gundersen
Global Dignity day Hovedveileder Mette Gundersen

På Global Dignity Day var Ap-politiker Mette Gundersen hovedveileder på Kvadraturen skolesenter. Kristiansand katedralskole Gimle fikk besøk av Knut Tørum, tidligere trener i Start. På Lister videregående skole/avdeling Flekkfjord hadde de Rune Edvardsen, Sarons Dal, som hovedveileder.


Se mer her fra Kvadraturen skolesenter.

Om Global Dignity og Dignity Day

Om Global Dignity og Dignity Day

Global Dignity ble etablert I 2006 av kronprins Haakon, professor Pekka Himanen (Finland) og leder av Operation Hope, John Bryant (USA). Alle tre er medlemmer av nettverket Young Global Leaders, som springer ut fra World Economic Forum. Global Dignity er en uavhengig, ideell og politisk nøytral organisasjon.

Hovedaktiviteten til Global Dignity er å legge til rette for gjennomføringen av Global Dignity Day på videregående skoler 20. oktober hvert år. I år arrangeres Dignity Day på 150 videregående skoler over hele landet. Gjennomføringen av Dignity Day er blitt global, og i år er omtrent 50 land med i kampanjen.

Arbeidet med å gjennomføre Global Dignity Day i Vest-Agder har i år vært ledet av 4H Vest-Agder.


av Macdonald, Cheryl/ Syrtveit, Hege V., publisert 20. oktober 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer