Er du interessert i nordisk mat og lokale råvarer, og hva som rører seg i miljøene som utvikler matprodukter fra de nordiske land? Hvorfor skal vi spise nordisk mat, og hvilke fortrinn ser kokkene med å servere nordisk mat og lokale råvarer? Hvordan få frem historien bak produktet eller måltidet? Onsdag 2. november har du mulighet for å høre, erfare og bli inspirert innenfor dette området. Konferansen. Nordisk Mat - tradisjon og innovasjon - gir også en unik mulighet til å knytte kontakter med personer med interesser for matproduksjon, undervisning, forskning og innovasjon. Den arrangeres på Universitetet i Agder - på Gimlemoen i Kristiansand.

Konferansen samler en rekke nøkkelpersoner fra de nordiske landene. Foredragsholderne har en variert bakgrunn fra det private næringsliv og forskningsmiljøer og er engasjerte og har spisskompetanse innenfor sitt felt.

Gunnar Karl Gíslason (Island), Dill Restaurant i Reykjavik, kåret til årets restaurant 2009, kaptein på det islandske kokkelandslaget www.dillrestaurant.is .

Thorsten Schmidt (Danmark), Malling & Schmidt og Nordisk Spisehus, Århus. Medlem av det danske kokkelandslag. www.mallingschmidt.dk/blog/ og www.nordiskspisehus.dk .

Ida Junker (Sverige), Fabula Storytelling. Medforfatter av Ny Nordisk matprosjekt; Måltidsberettelser. www.storytelling.se .

Hanne Frosta (Norge), Spisestedet "Hanne på Høyden" i Bergen. Deltar i Nordic Delight; matsuvenirer. http://hannepaahoeyden.wordpress.com/ .

Max Hansen (Danmark), Restaurant MÅLTID i Agder, Kristiansand. Max har erfaring fra en rekke restauranter i Danmark og Norge, blant annet Noma i København og Madserud Gård i Oslo. Ved MÅLTID i Agder har han startet opp et prosjekt for å få kortreist mat på menyen. www.maltid.no

Elling Bere (Norge), Bere er biolog med en doktorgrad i ernæring. Han er ansatt ved UiA som professor i folkehelsevitenskap, og er opptatt av at kostholdet bør være både sunt og miljøvennlig. www.uia.no .

Konferansier Dag Ingvar Jacobsen er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Agder. Han har i mange år vært lidenskapelig opptatt av mat og vin, og var i en årrekke vinanmelder i Fædrelandsvennen.

Serveringen vil være en kulinarisk opplevelse i seg selv med de beste smaker fra Agder.

Målgruppe: Ansatte i hotell/restaurant/catering,matprodusenter, studenter, innovatører, kokker, FoU aktører, offentlige landbruks- og næringsmedarbeidere, lærere, ferskvaresjefer og matinteresserte.
Praktiske opplysninger og påmelding.
Program.

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. september 2011 | Skriv ut siden