5. januar neste år er det 125 år siden Kristiansand og Opland Turistforening staret sin virksomhet. Mange har i årenes løp gjort en kjempeinnsats i foreningen til glede for tusener av turgåere og mosjonister. –Nå har vi skiftet navn til DNT Sør fordi det gir et større geografisk spenn som alle de 18 kommunene som foreningen omfatter kan identifisere seg med, sier daglig leder Marit Sørsnæs. Hun står i spissen for en forening som satser bredt og som tilbyr en mengde aktivitets- og opplevelsesmuligheter for folk i alle aldergrupper i innlandet og langs kysten hele året. Hun lover spennende nye muligheter i jubileumsåret 2012.

DNT Sør er, med 6 600 medlemmer, den sjuende største medlemsforeningen i Den norskeDNT-illustrasjonsfoto turistforening. Vi arrangerer fellesturer for voksne i Setesdalsheiene og andre steder, vi har Barnas Turlag som samler barn og voksne som søker turfellesskap, i tillegg Tur på dagtid og seniorgrupper i nærområdene i Kristiansand. Padlegruppe, Fjellsportgruppe. DNT Ung 13-16, DNT Ung 27-26. Kom deg ut-dagen er en av våre nasjonale turdager. Pluss mye mer. Bli med, da vel, oppfordrer Marit Sølsnæs.

DNT Sør driver tolv hytter og merker et 30-talls traséer med i alt 22 mil i Setesdalsheiene, fra Bykle til Bjørnevatn og nord for Hovden til Sloaros og Haukeli. Henimot 100 personer jobber dugnad slik at vi skal kunne gå fra hytte til hytte og nyte norsk høyfjellsnatur her i sør. Vi har Europas sydligste villreinstamme, jakt og fiske, spennende arkeologi og kulturhistorie, Skinnvegen og andre gamle veier, støylsdrift, krigsminner og annet i vårt unike område, sier Sølsnes.

Hun opplyser at foreningen har økt fokuset på mulighetene kystmiljøet representer. DNT Sør har engasjert seg i Kystled Sør. Det er et fellesskap av flere fyr og overnattingssteder mellom Mandal og Grimstad.

DNT Sør har flere relasjoner til Vest-Agder fylkeskommune både faglig og økonomisk. Fylkeskommunen er økonomisk bidragsyter til bygg, anlegg og aktiviteter og faglig engasjert i forbindelse med fylkeskommunens kompetansemiljøer for blant annet folkehelse, friluftsliv og idrett.
Informasjon om Tur på dagtid
Informasjon om Høstmuligheter
Les mer på www.dntsor.noDNT fjelltur til hytte

av Torkelsen, Jan H., publisert 30. september 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Plan og miljø

 • Havkraft
  av jto, 05.11.19

  Positiv høringsuttalelse om åpning for fornybar energi til havs

  Les mer
 • Vennesla Attraksjonsutvikling Illustrasjon
  av jto, 10.10.19

  Støtte til attraksjonsutviklings-prosjekt i Vennesla

  Les mer
 • Norges Lover Stilistisk Forsidebilde
  av jto, 27.09.19

  Positiv høringsuttalelse til at antall rovviltnemder blir justert

  Les mer