På Vigeland Hus i Mandal stiller Vest-Agder-museet nå ut vandreutstilllingen Himmelen over Sørlandet. Utstillingen i sin helhet ble vist på Festningen i Kristiansand i sommer. Det er deler av denne utstillinga som er er blitt vandreutstilling og kan sees som vindusutstilling på Vigeland Hus. Det er et omfattende materiale som ligger til grunn for utstillingen, mye av materialet kan lases ned her. Dette materialet kan være nyttig for ungdomsskoler og videregående skoler som jobber med temaer knyttet til religion på Sørlandet.

Kulturhistoriske museer skal delta i samfunnsaktuelle diskusjoner, og bør stimulere til diskusjon og
Lydhimmelen i Søgne gamle kirke
Lydhimmelen i Søgne gamle kirke
debatt i samfunnet. Det var bakgrunnen for at Vest-Agder-museet ved prosjektleder Kathrin Pabst tok tak i tro og religion som er relevante emner på Sørlandet også i 2011.
Tidlig i prosessen gikk museet aktivt ut til lokalbefolkningen og ba dem om å fortelle oss om hva de tror på. De personlige fortellingene som ble fortalt, ble satt inn i en større sammenheng ved hjelp av forskningsresultater fra Universitetet i Agder om religiøs endring i regionen.
På utstillingen som nå står på Vigeland Hus, får en blant annet fortellingen til et tidligere misjonærbarn, en bahai, en får høre om pietismen og en historisk oversikt over religionens utvikling på Sørlandet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 20. oktober 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer