Hun er den første stikke-mester som får statstipend, Kristiansander Annemor Sundbø. "Sundbø regnes i dag som en av landets fremste strikkeeksperter her til lands. Nå får 62-åringen betalt i form et årlig statsstipend på 391.000 kroner." skriver Aftemposten.

"Hun har utgitt tolv bøker om mønstre og strikking, stilt ut sin samling av mønstre og strikkeprodukter i en rekke land, og er en godt brukt kurs- og foredragsholder over store deler av Europa og USA.

Hjemme i Setesdal driver hun til daglig vev- og strikkestoga Ose Ullvare.

I sitt arbeid legger hun stor vekt på strikkekunsten i drakthistorie, religion, mytologi og folketro. Derfor saumfarer hun alt fra bibelsk historie til kjente norske kunstverk i sin jakt på historiske strikkemønstre." skriver Aftenposten.

Hele artikkelen finner du her
.

av Macdonald, Cheryl, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden