Hva gjør en gammel Trifoil plastbåt på museumsfabrikken Sjølingstad vest for Mandal? Båten som ble produsert på Strømmen på midten av sekstitallet, står nå på Sjølingstad Uldvarefabrik som en del av Vest-Agder-museets satsing på prosjektet "ikke bare plast". Prosjektet "ikke bare plast" har blant annet resultert i at Vest-Agder-museet på forsommeren 2011 arrangerte museumsregatta med plastbåter fra perioden 50-tallet til midten av 70-tallet. Museets årbok for 2011, vil i sin helhet omhandle plastbåtproduksjonen på Sørlandet. Boka kommer i desember.

Museets plastbåtprosjekt har også resultert i et pedagogisk prosjekt der skoleklasser, foreninger og enkeltpersoner oppfordres til å strikke en lapp til båten som nå er utstilt på Sjølingstad Uldvarefabrik. Museet har latt oss inspirere av det som blir kalt strikketagging, og vil gjennom helebåt med garn skoleåret 2010 - 2012 la båten stå framme. Forhåpentligvis vil den bare bli flottere og flottere.
Send gjerne en strikka eller heklet lapp til museet som tar imot lapper i forskjellige størrelser og farger, de vil bli montert på båten etter hvert. Ta gjerne kontakt om du har en skoleklasse eller en forening som vil bidra til prosjektet, epost: sjolingstad@vestagdermuseet.no eller telefon: 28 25 60 23.
Slik strikker du en lapp som er ca. 10 cm bred: Legg opp 20 masker på pinner nummer 3,5 i 3-tråds strikkegarn. Sjølingstadgarnet passer ypperlig. Strikk til lappen måler 10 cm. og fell av.

av Seland Nilsen, Judith og Torkelsen, Jan H., publisert 13. oktober 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer