Vennesla kulturhus, som er bygget i tre, er nominert til prisen for "beste byggverk i Norden" på Arkitekturmessen AWARDS i Gøteborg. Kulturhuset viser bruk av tre på en helt ny måte og er tegnet av Arkitektselskapet Helen & Hard. Fylkeskommunen er en partene som gjør det mulig å få reist bygget. 29. oktober åpner dørene til Vennesla kulturhus.

De 27 gigantiske limtredragere som bærer huset har alle forskjellige form og er levert av Moelven Limtre. Det er ikke bare konstruksjonen som vekker oppsikt – det gjør også det integrerte interiøret. Store deler av bygget skal bli bibliotek, og bokhyllene i biblioteket virker som forlengelse av de bærende limtrebuene. I enkelte av hyllene er det bygget inn små huler hvor leseren kan gjemme seg bort med en bok. HMI Haugland Miljø Innredning AS står bak utviklingen av løsningene og har hatt fokus på akustikk, bruk av tre og integrering. Selskapet har mottatt støtte fra Trebasert Innovasjonsprogram i Innovasjon Norge til konseptutvikling.

Les mer om Treprogrammet hos Innovasjon Norge


av Torkelsen, Jan H., publisert 12. oktober 2011 | Skriv ut siden