Han pekte på at ”En drivkraft for utvikling” er fylkeskommunens motto. I det la han blant annet at satsing på kultur er viktig for å utvikle byene våre og hele landsdelen til et enda bedre sted å bo og arbeide. -Kunst og annen kultur er med på å styrke vår landsdel. Derfor er kultur et satsingsområde i politikken. Mye mer penger enn før bevilges til musikk, teater og andre kulturaktiviteter - og ikke minst til å bygge nye arenaer og scener for å gi kulturen bedre vilkår. Samlokaliseringen av teater, opera og musikkvirksomhet i Kilden vil gi et etterlengtet løft for de tre virksomhetene Agder Teater, Opera Sør og Kristiansand symfoniorkester, sa Westermoen.

Han fastslår at Kilden er et visjonært prosjekt - som ikke alle uten videre har gitt full støtte til fra starten. -Men jeg håper og tror at Kilden vil bli mottatt med stor takk i tidens løp. Teater- og konserthuset er et bygg for alt folket, ikke bare for spesielt interesserte, slik noen har påstått. Vi har med glede notert den store publikumstilstrømningen som blant annet operaen i Bjørvika har opplevd. Jeg tror det samme vil skje her hos oss når Kilden åpner dørene i 2012. Vi vil glede oss over et enestående kulturbygg, spektakulært både når det gjelder arkitektur, teknikk og lokalisering, sa Thore Westermoen.
Kristiansand Symfoniorkester på overleveringsarrangement i Kilden

                                               
Kristiansand symfoniorkester høstet stående applaus under overleveringsarrangementet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 11. oktober 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer