Norsk vidergående skoles stolthet og fremtid, Nasjonal Digital Læringsarena (NDLA) nådde nesten til topps i utdelingen av prestisjeprisen European Public Service Award (EPSA) i Maastricht i dag. Som en av de 15 finalistene var den norske nyvinningen med i sluttspurten, som aller første norske prosjekt i en slik sammenheng. -Litt fest blir det riktignok også, for oppmerksomheten prosjektet har blitt møtt med er overveldende. – Både effektivitet, kvalitet og sparte penger gjør at vi får henvendelser fra flere land om dette, sier leder av NDLA Øivind Hånes. -Det er jo faktisk NDLA som er det store samtaletemaet, sier han.

NDLA har revolusjonert norsk skole og sparer både tid og penger. Nettbasen inneholder: undervisningsfilmer, småsnutter, skolebøker, ekstraoppgaver, diskusjonsforum, presentasjoner ogNDLA et stort antall interaktive aktiviteter.

Alle landets fylkeskommuner, unntatt Oslo, har samarbeidet om å få laget dette unike undervisningsverktøyet. Lærerne har i aller høyeste grad bidratt til å utvikle verktøyet blant annet ved å vurdere sammen med elevene hva som fungerer.

Det vi er aller mest stolt av er at det vi har skapt ikke har vært noe vi er pålagt av staten, men at vi har utviklet det selv fra bunnen av, sier fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag Ingvild Kjerkol som var til stede i Maastricht.

Les mer om NDLA her og her.

Informasjon om prisen ser du her. Den spanske byen Bilbao vant med sitt offentlighetsprosjekt.

av Torkelsen, Jan H. og Salvesen, Elin, publisert 17. november 2011 | Skriv ut siden