Denne uken har Kristiansand og Vest-Agder stått i arkeologiens tegn! Torsdag samlet 200 arkeologer seg i Kristiansand til det tradisjonsrike Norske arkeologmøtet. Det er første gang Arkeologmøtet avholdes utenfor de "gamle" universitetsbyene, og følgelig litt av en fjær i hatten for regionens arkeologiske fagmiljø. Det var derfor med spesiell glede fylkesordfører Terje Damman kunne ønske deltakerne velkommen til Vest-Agder og Kristiansand. -Det må være verdifullt for dere som fagfolk å ha en slik arena som denne nasjonale samlingen hvor dere årlig uavhengig av arbeidsmessig ståsted kan møtes med fokus på faglig videreutvikling, sa fylkesordføreren.

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. november 2011 | Skriv ut siden

NSD oppfordrer også skolene om å være med på valgundersøkelsen. I år skal elevene besvare undersøkelsen på Internett, uten bruk av papirskjema. For å sikre at skolen får et godt datasett å benytte i undervisningen, er det viktig at mange elever deltar.

Det er ennå mulig å delta. Helt frem til 28. august 2009 er det mulig å melde seg på eller å endre påmeldingsstatus.

I forkant av hvert lokal- og storingsvalg siden 1989, inkludert folkeavstemningen om norsk EU-medlemskap i 1994, har det blitt arrangert landsomfattende skolevalg i Norge. Formålet har hele tiden vært å stimulere den politiske interessen blant de unge, og å skape engasjement rundt valgforberedende og valgfordøyende undervisning. Interesse og engasjement er viktige stikkord i forbindelse med å skape gode rammer rundt læring.
På samfunnsveven.no finnes det masse informasjon både til lærere og arrangører av skolevalg.

Samfunnsveven er utviklet av Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste AS (NSD) for å være en informasjonstjeneste og læringsressurs i forbindelse skolevalgene. Skolevalgsprosjektene er administrert og finansiert gjennom Utdanningsdirektoratet.

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer