-Innsatsen for skipet hos både politisk og administrativ ledelse i Vest-Agder fylkeskommune har vært stor gjennom årene siden 1995. Det er fra vår side bevilget totalt 8 millioner til selve restaureringen. Sist nå i år som partner i et stort spleiselag for å få arbeidet fullført. I vårt arbeid

Kongen, fylkesordføreren og styrelederen
Kong Harald, fylkesordfører Terje Damman og styreleder Rolf Hugo Williamsen overværer dåpen av Hestmanden.
med restaureringsprosjektet har vi hatt et godt samarbeid både med Miljøvern- og Kulturdepartementet, Riksantikvaren og Kristiansand kommune, påpekte fylkesordføreren.

-Det er investert mye for å få Hestmanden ferdig restaurert og mange har sikkert meninger om det. Men Vest Agder fylkeskommune oppfatter det som en forpliktelse å ta vare på kulturarven - i dette tilfellet eneste gjenværende skip fra Nortrashipsflåten. Slike kulturminner er ofte en kilde til opplevelse, kunnskap og bruk og i noen tilfeller også verdiskaping og næringsutvikling.

-Dette er en stor dag for alle våre krigsseilere, men også for hele nasjonen. Et unikt minnesmerke og en viktig del av vår stolte sjøfartshistorie er i dag gjendøpt og har funnet en god og naturlig liggeplass her ved kaia, sa Terje Damman.

Han opplyste også at som et ekstra minne fra denne dagen vil Vest Agder fylkeskommune ettersende en mappe til krigsseilere med minner fra denne dagen med blant annet fotografier, taler og deltakerbekreftelse.


av Torkelsen, Jan H., publisert 22. november 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer