Jula nærmer seg med stormskritt, og fyrvokteren på Lindesnes fyr trenger hjelp til å pynte. Hva passer vel ikke bedre enn en maritimt pepperkakelandskap? Bli med på å lage pepperkakefyrtårn! Alle som deltar med ”sitt drømmefyrtårn” får diplom og bakeren kommer selvsagt gratis inn på ”Førjulsstemningen søndag 4. desember. Det kuleste fyrtårnet blir premiert med ”en dag på fyret” for alle bakerne, sammen med Fyrvokter og hans hjelpere. Når denne dagen skal være bestemmer du selv.

Lindesnes Fyr er en levende fyrstasjon - den eneste som ennå har fyrvoktere. De bor på Lindesnes Fyr hele året, også i jula. Nå trenger fyrvokteren hjelp til å pynte og lage julestemning. Alt må være klart til søndag 4. desember, for da har han invitert lokalbefolkningen til førjulsstemning på fyret, med aktiviteter for store og små.
Lindesnes fyr ønsker i år hive seg på pepperkaketrenden og inviterer unge og kreative arkitekter, håndverkere, designere og bakere som kan lage og pynte pepperkakefyrtårn som kan stilles ut i Fjellhallen på Lindesnes Fyr. Utstillingen vil bli stående hele jula gjennom.

Invitasjon her: http://www.lindesnesfyr.no/files/invitasjoner/Pepperkakeinvitasjon.pdf

Lindesnes fyr - vintermotiv
Lindesnes fyr i vinterdrakt.
Søndag 4. desember blir det, aktiviteter for stor og små. Da blir det jakt på nissens lue, besøk hos nissen i sjøbua, og maling og pynting av juletrær. Selvsagt avdukes ”fyrets maritime pepperlandskap” og det ”kuleste” fyrtårnet premieres.
De som jobber på Lindesnes kan mye om fyr. De har til og med utgitt bok om fyrbyggerne. Nå søker de kreative fyrbyggere og håper på stort engasjement. Bli med enten med din familie, din bestefar, med medelever på skolen, barnehage, eller fritidsklubb. Bidraget til utstillingen må leveres innen 1. desember til Lindesens fyr eller du kan gjøre avtale om henting med prosjektansvarlig Helga Sandnes telefon 47 64 05 06 eller send mail til: fyrgryta@lindesnesfyr.no  Fyrtårnet må merkes med navn, telefonnummer og gjerne mail-adresse.

Velkommen til Lindesnes fyr den 4. desember mellom klokken 11.00 og 17.00 Vinner forutsetter personlig fremmøte.


av Torkelsen, Jan H., publisert 25. november 2011 | Skriv ut siden