Torsdag ble museumsskipet Hestmanden tauet fra Bredalsholmen Dokk- og fartøyvernsenter til kaia utenfor Kilden. Der ligger det nå godt fortøyd og kan beskues. H.M. Kong Harald vil være til stede ved markeringen av D/S Hestmandens 100-årsjubileum i Kristiansand den 22. november. 240 norske krigsseilere får håndhilse på H.M. Kongen når de kommer til dåpen av krigsseilernes flytende minnesmerke D/S Hestmanden.

Arrangørene Stiftelsen Hestmanden, Stiftelsen Arkivet, Kristiansand kommune og Vest-AgderHestmanden på Silokaia fylkeskommune er overveldet over at så mange som 240 av de drøyt 1300 gjenlevende norske krigsseilerne har meldt sin ankomst til Kristiansand 22. november.
Minnesmerket D/S Hestmanden skal i fremtiden bli et museumsskip hvor norske krigsseileres historie skal formidles.
Dåpen av D/S Hestmanden vil finne sted ved Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand tirsdag 22. november kl. 11.00.


av Torkelsen, Jan H., publisert 17. november 2011 | Skriv ut siden