Jentene som gikk ut av grunnskolen i 2011 oppnådde høyere karakterer enn guttene i alle fag bortsett fra kroppsøving. I gjennomsnitt fikk jentene 42,0 grunnskolepoeng, mens guttene fikk 37,9. For alle elevene som gikk ut i 2011 var snittet 39,9 grunnskolepoeng. Det var størst forskjell mellom standpunktkarakterene til gutter og jenter i fagene norsk, kunst og håndverk, mat og helse, religion, livssyn og etikk. I disse fagene oppnådde jentene i snitt mer enn en halv karakter bedre enn guttene. I matematikk var forskjellen mellom gutter og jenter bare på 0,2 – også her i jentenes favør. Kroppsøving var det eneste faget hvor guttene hadde noe høyere snittkarakterer enn jentene.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. november 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer