Den store refleksjakten 2011 er nå gjennomført i Vest-Agder. Trygg Trafikk Vest-Agder inviterte i høst alle elever på 4., 5. og 6. trinn til å bli med på Den store som ble avsluttet fredag den 21. oktober, dagen etter den nasjonale refleksdagen. En vet det ligger mange reflekser rundt i de tusen hjem, og målet har vært å finne disse frem og bruke dem. Den store refleksjakten går enkelt og greit ut på at elevene leter fram nye og gamle reflekser hjemme og tar dem med på skolen. Refleksene skal telles i klasserommet på refleksdagen. Etter telling skal elevene ta med refleksene hjem igjen og henge dem på yttertøyet til familien, spesielt til de voksne.

Årets vinnere i Vest-Agder ble 5. klasse ved Samkom skole i Vennesla kommune. I tillegg til ble det trukket ut fem andre vinnere av alle de klassene som deltok. Her ble det trukket vilkårlig, uavhengig av hvor mange refleks klassene hadde samlet inn.
De klassene som stakk av med premier i år var:
Klasse 5B ved Kyrkjebygda skole
Klasse 4B ved Karuss Skole
6. klasse på Lyngdal kristne skole
5. klasse på Hidra skole
4. klasse på Sinnes skole.

Ole Rath
Ole Rath
-Vi i Trygg Trafikk er veldig glad for at så mange skoler, klasser og elever, sammen med deres lærere, engasjerer seg i jakten på å finne reflekser i hjemmene deres. I år hadde kreativiteten vært stor, og elevene fant fram mange forskjellige typer reflekser. Nå må vi alle bare huske å være like flinke til å bruke disse refleksene som vi var til å finne dem frem. Det ble også gitt en utfordring til alle elevene om å gå hjem å sette refleks på minst en jakke til foreldrene også. Vi håper at elevene fulgte opp dette, og at de passer på at deres foreldre også er flinke til å bruke refleks, sier distriktsleder Ole Rath i Trygg trafikk..


av Torkelsen, Jan H., publisert 2. november 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer
 • Åpning Av Gs -vei
  av jto, 08.10.19

  Flott åpning av ny gang- og sykkelvei i Songdalen

  Les mer
 • Bygg - Og Anleggsteknikk
  av jto, 01.10.19

  Bygg- og anleggslinja på Byremo videregående skole med på fylkesveiprosjekt

  Les mer