I oktober omkom 14 mennesker i trafikkulykker. Det er fem færre drepte enn i oktober i fjor. – Dette er en svært positiv utvikling. Det er den 8. måneden på rad med lavere eller likt antall drepte som tilsvarende måned i fjor. Vi ser en nedgang i antall dødsulykker over tid, som nå er ytterligere forsterket. Dette viser at vi har gjort mye riktig over lang tid. Hvis vi fortsetter å gjøre det vi gjør nå, kan vi kanskje stabilisere antall drepte på et nytt lavt nivå i årene som komme, sier Guro Ranes, avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Vegdirektoratet.

Ranes peker på at det er flere tiltak som virker sammen; mer midtrekkverk fører til færre ulykker, bilbeltekampanjen med flere kontroller har medvirket til at bilbeltebruken har økt sakte, men sikkert, fartskampanjen, innføring av nye fartskriterier og økende bruk av gjennomsnittsmåling av fart har ført til at fartsnivået har gått gradvis ned, særlig i 80 km/t sonene. Politiet er også mer ute på vegene og kan bekrefte at ekstremfarten har gått ned.

-Vi ser at det er det kontinuerlige, langsiktige og møysommelige arbeidet over tid som virker. Vi ser også at holdningene til trafikksikkerhet i befolkningen er mer positive. Her er det mange aktører som har gjort mye riktig over lang tid. Vi gleder oss over den positive utviklingen, og vi skal fortsette trafikksikkerhetsarbeidet og bli enda bedre. Det er fortsatt mye vi kan gjøre, avslutter Guro Ranes.


av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Specsavers Vant I 2019
  av elma11, 28.11.19

  Vinner av Jeg kjører grønt-kampanjen!

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 26.11.19

  Flere innspill til detaljregulering av ny E-39 i Lyngdal

  Les mer
 • Norges Lover Forsideutsnitt
  av jto, 25.11.19

  Vil ha overført skiltmyndigheten for fylkeveger til fylkeskommunen

  Les mer