I oktober omkom 14 mennesker i trafikkulykker. Det er fem færre drepte enn i oktober i fjor. – Dette er en svært positiv utvikling. Det er den 8. måneden på rad med lavere eller likt antall drepte som tilsvarende måned i fjor. Vi ser en nedgang i antall dødsulykker over tid, som nå er ytterligere forsterket. Dette viser at vi har gjort mye riktig over lang tid. Hvis vi fortsetter å gjøre det vi gjør nå, kan vi kanskje stabilisere antall drepte på et nytt lavt nivå i årene som komme, sier Guro Ranes, avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Vegdirektoratet.

Ranes peker på at det er flere tiltak som virker sammen; mer midtrekkverk fører til færre ulykker, bilbeltekampanjen med flere kontroller har medvirket til at bilbeltebruken har økt sakte, men sikkert, fartskampanjen, innføring av nye fartskriterier og økende bruk av gjennomsnittsmåling av fart har ført til at fartsnivået har gått gradvis ned, særlig i 80 km/t sonene. Politiet er også mer ute på vegene og kan bekrefte at ekstremfarten har gått ned.

-Vi ser at det er det kontinuerlige, langsiktige og møysommelige arbeidet over tid som virker. Vi ser også at holdningene til trafikksikkerhet i befolkningen er mer positive. Her er det mange aktører som har gjort mye riktig over lang tid. Vi gleder oss over den positive utviklingen, og vi skal fortsette trafikksikkerhetsarbeidet og bli enda bedre. Det er fortsatt mye vi kan gjøre, avslutter Guro Ranes.


av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer