I oktober omkom 14 mennesker i trafikkulykker. Det er fem færre drepte enn i oktober i fjor. – Dette er en svært positiv utvikling. Det er den 8. måneden på rad med lavere eller likt antall drepte som tilsvarende måned i fjor. Vi ser en nedgang i antall dødsulykker over tid, som nå er ytterligere forsterket. Dette viser at vi har gjort mye riktig over lang tid. Hvis vi fortsetter å gjøre det vi gjør nå, kan vi kanskje stabilisere antall drepte på et nytt lavt nivå i årene som komme, sier Guro Ranes, avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Vegdirektoratet.

Ranes peker på at det er flere tiltak som virker sammen; mer midtrekkverk fører til færre ulykker, bilbeltekampanjen med flere kontroller har medvirket til at bilbeltebruken har økt sakte, men sikkert, fartskampanjen, innføring av nye fartskriterier og økende bruk av gjennomsnittsmåling av fart har ført til at fartsnivået har gått gradvis ned, særlig i 80 km/t sonene. Politiet er også mer ute på vegene og kan bekrefte at ekstremfarten har gått ned.

-Vi ser at det er det kontinuerlige, langsiktige og møysommelige arbeidet over tid som virker. Vi ser også at holdningene til trafikksikkerhet i befolkningen er mer positive. Her er det mange aktører som har gjort mye riktig over lang tid. Vi gleder oss over den positive utviklingen, og vi skal fortsette trafikksikkerhetsarbeidet og bli enda bedre. Det er fortsatt mye vi kan gjøre, avslutter Guro Ranes.


av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer
 • Åpning Av Gs -vei
  av jto, 08.10.19

  Flott åpning av ny gang- og sykkelvei i Songdalen

  Les mer
 • Bygg - Og Anleggsteknikk
  av jto, 01.10.19

  Bygg- og anleggslinja på Byremo videregående skole med på fylkesveiprosjekt

  Les mer