Steffan Strandberg, filmregissør:

Steffan Strandberg (f.1969) er født, oppvokst og bosatt i Kristiansand. Han er utdannet ved European Film College (EFC) og Film- og TV akademiet i Oslo. Strandberg har jobbet aktivt som regissør av flere kortfilmer og dokumentarer siden 1996. Han var regiassistent på den prisvinnende dokumentaren Alt om min far (2002). Dokumentaren 7. himmel (2003) som Strandberg regisserte, oppnådde visninger både i Canada og Amsterdam. Han har også regissert en rekke mini-dokumentarer for Metropol TV og NRK. Eddi Stargazer’s film manual var blant annet nominert til Gullruten i 1999.

Filmregissøren står bak novellefilmen Himmelen bak huset som vant hovedprisen på den prestisjefylte Chicago International Children’s Film Festival 2011. Vinneren vil få muligheten til å bli Oscar-nominert. Filmen er basert på Gaute Heivolls barnebok. I tillegg til å være regissør, var Strandberg i samarbeid med Trond Arntzen, også manusforfatter.


av Macdonald, Cheryl, publisert 25. november 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer