Fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe fra Demokratene har i dag sendt en interpellasjon til fylkesordfører Terje Damman om fritt skolecvalg i hele Agder.- I likhet med tusenvis av elever og foreldre i begge agderfylkene mener Demokratene at det snarest må finnes en løsning mellom fylkeskommunene i Aust og Vest-Agder - som for fremtiden sikrer at alle elever i de videregående på Agder - gis retten til et fritt skolevalg ved at dagens geografiske inntaksmodell avvikles. Er fylkesordføreren enig med Demokratene i at det snarest må innføres fritt skolevalg for elevene i de videregående skolene i begge agderfylkene ved at den geografiske inntaksmodellen avvikles, spør Kleppe.

Han viser til at også ordfører for Senterpartiet i Iveland, Gro-Anita Mykjåland, sier til media at hun ønsker at innbyggerene "hennes" i fremtiden skal kunne gå på videregående skole i Vest-Agder - uavhengig av fylkesgrensene mellom Aust og Vest-Agder. Kleppe understreker at Demokratene mener at fylkestinget i Vest-Agder har en plikt til å hjelpe elevene, foreldrene og ordføreren i Iveland med å finne en løsning på dette "ropet om hjelp".


av Torkelsen, Jan H., publisert 25. november 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • KS Medaljører 2019
  av jto, 25.06.19

  Fire politikerveteraner hedret

  Les mer
 • Klubbe
  av jto, 18.06.19

  Alle fylkeskommuner skal ha råd for ungdom, eldre og personer med funksjonsnedsettelse

  Les mer
 • FT-web 0619
  av jto, 14.06.19

  Følg fylkestingets junimøte direkte på web-TV

  Les mer