Fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe fra Demokratene har i dag sendt en interpellasjon til fylkesordfører Terje Damman om fritt skolecvalg i hele Agder.- I likhet med tusenvis av elever og foreldre i begge agderfylkene mener Demokratene at det snarest må finnes en løsning mellom fylkeskommunene i Aust og Vest-Agder - som for fremtiden sikrer at alle elever i de videregående på Agder - gis retten til et fritt skolevalg ved at dagens geografiske inntaksmodell avvikles. Er fylkesordføreren enig med Demokratene i at det snarest må innføres fritt skolevalg for elevene i de videregående skolene i begge agderfylkene ved at den geografiske inntaksmodellen avvikles, spør Kleppe.

Han viser til at også ordfører for Senterpartiet i Iveland, Gro-Anita Mykjåland, sier til media at hun ønsker at innbyggerene "hennes" i fremtiden skal kunne gå på videregående skole i Vest-Agder - uavhengig av fylkesgrensene mellom Aust og Vest-Agder. Kleppe understreker at Demokratene mener at fylkestinget i Vest-Agder har en plikt til å hjelpe elevene, foreldrene og ordføreren i Iveland med å finne en løsning på dette "ropet om hjelp".


av Torkelsen, Jan H., publisert 25. november 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer