Snart foreligger et kostnadsoverslag for bro til Hidra i Flekkefjord

- Vi skal bli enda bedre til å involvere de unge i utviklingen av velferdssamfunnet. Vi har bruk for de unge i politikken. Vi har bruk for dem som politikere, hvor de skal være med til at utvikle velferdssamfunnet. Men det er minst like så viktig, at vi klare å engasjere dem i den politiske debatt, så de stemmer på valgdagen og dermed er med få sikre demokratiets fremtid, sier formannen for Danske Regioners Demokratiudvalg Steen Bach Nielsen i forbindelse med at den danske Valgretskommissionen har kommet med et utspill om unge og demokrati.

Et ungdomspanel, som gir idéer til, hvordan fremtiden skal se ut. Rollespill, hvor unge er politikereDemokrati-for-fremtiden-for for en dag. Undervisningsbøker om regionenes arbeid. 800 unge fra videregående opplæring, som gir input til den kommende regionale utviklingsplanen. Det er kun noen av de aktiviteter, som regionene har satt i verk for at engasjere unge i regionalpolitikk. I følge Bach Nielsen, vil regionene fremover arbeide enda mer målrettet for å få unge til at delta i den politiske virksomheten.

Valgretskommissionen har nylig offentliggjort en betenkning om unges demokratiske engasjement, hvor kommissionen presenterer 28 forslag til, hvordan man kan få flere unge til å stemme og delta aktivt i demokratiet. Der er markant færre unge under 30 år, som stemmer ved regions-, kommunal og folketingsvalg enn blant dansker på 30 år eller der over.

-Valgretskommissionens betenkning viser blant annet at de unge mener, at de har vanskeligheter ved å påvirke de eksisterende politiske prosesser. Det må vi ta på alvor og satse på å engasjere de unge på måter, som gir mening og verdi for dem, siger Steen Bach Nielsen.

Les mer:
Demokrati for fremtiden (pdf) - Valgretskommissionens betænkning om unges demokratiske engagement, 2011
Om Valgretskommissionen - fra Dansk Ungdoms Fællesråds hjemmeside


av Torkelsen, Jan H., publisert 8. desember 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Terje Damman Og Aleksander Lien Inngår Avtale
  av jto, 02.12.19

  Fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder har inngått avtale

  Les mer
 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer