Snart foreligger et kostnadsoverslag for bro til Hidra i Flekkefjord

- Vi skal bli enda bedre til å involvere de unge i utviklingen av velferdssamfunnet. Vi har bruk for de unge i politikken. Vi har bruk for dem som politikere, hvor de skal være med til at utvikle velferdssamfunnet. Men det er minst like så viktig, at vi klare å engasjere dem i den politiske debatt, så de stemmer på valgdagen og dermed er med få sikre demokratiets fremtid, sier formannen for Danske Regioners Demokratiudvalg Steen Bach Nielsen i forbindelse med at den danske Valgretskommissionen har kommet med et utspill om unge og demokrati.

Et ungdomspanel, som gir idéer til, hvordan fremtiden skal se ut. Rollespill, hvor unge er politikereDemokrati-for-fremtiden-for for en dag. Undervisningsbøker om regionenes arbeid. 800 unge fra videregående opplæring, som gir input til den kommende regionale utviklingsplanen. Det er kun noen av de aktiviteter, som regionene har satt i verk for at engasjere unge i regionalpolitikk. I følge Bach Nielsen, vil regionene fremover arbeide enda mer målrettet for å få unge til at delta i den politiske virksomheten.

Valgretskommissionen har nylig offentliggjort en betenkning om unges demokratiske engasjement, hvor kommissionen presenterer 28 forslag til, hvordan man kan få flere unge til å stemme og delta aktivt i demokratiet. Der er markant færre unge under 30 år, som stemmer ved regions-, kommunal og folketingsvalg enn blant dansker på 30 år eller der over.

-Valgretskommissionens betenkning viser blant annet at de unge mener, at de har vanskeligheter ved å påvirke de eksisterende politiske prosesser. Det må vi ta på alvor og satse på å engasjere de unge på måter, som gir mening og verdi for dem, siger Steen Bach Nielsen.

Les mer:
Demokrati for fremtiden (pdf) - Valgretskommissionens betænkning om unges demokratiske engagement, 2011
Om Valgretskommissionen - fra Dansk Ungdoms Fællesråds hjemmeside


av Torkelsen, Jan H., publisert 8. desember 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 23.09.19

  Oversikt over personstemmer ved fylkestingsvalget

  Les mer
 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer