Vest-Agder fylkeskommune innfører en utprøving av rett til påbygging med studiekompetanse etter endt læretid. Utdanningsrådgiver Fred Skagestad i NHO Agder, som for øvrig er nyvalgt leder av yrkesopplæringsnemnda i Vest-Agder er fornøyd med dette. En ungdom som har fullført to års skolegang og to års læretid har i dag ikke rett til påbygging med generell studiekompetanse. På bakgrunn av gode erfaringer med et prøveprosjekt i Rogaland, foreslo NHO Agder og yrkesopplæringsnemnda en utredning om denne ordningen også burde gjøres gjeldende i Vest-Agder. Det er derfor gledelig at Vest-Agder fylkeskommune følger opp dette, sier Fred Skagestad.

Dette kan øke tilgangen på fagarbeidere og i tillegg gi flere yrkesutøvere som har høyere utdanning kombinert med yrkeserfaring og fagbrev i sin kompetanse. Videre kan dette medføre et økt fokus på å gjennomføre det yrkesprogrammet man har valgt når en har trygghet for at en kan få studiekompetanse i etterkant, skriver NHO Agder på nett.

Ordningen vil bli utprøvd i tre år, med start for elever som i inneværende skoleår går Vg2 på yrkesfaglige program.

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. desember 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Tungefoss
  av jto, 09.10.19

  Byremo videregående skole får midler til utvendig øvingsområde på Tungefoss

  Les mer
 • Y-valg 2019
  av jto, 08.10.19

  Velkommen til Yvalg 2019

  Les mer
 • Mandal Vgs
  av jto, 08.10.19

  Ombygging av avdeling for hverdagslivstrening på Mandal videregående skole blir avklart i økonomiplanen

  Les mer