Vest-Agder fylkeskommune innfører en utprøving av rett til påbygging med studiekompetanse etter endt læretid. Utdanningsrådgiver Fred Skagestad i NHO Agder, som for øvrig er nyvalgt leder av yrkesopplæringsnemnda i Vest-Agder er fornøyd med dette. En ungdom som har fullført to års skolegang og to års læretid har i dag ikke rett til påbygging med generell studiekompetanse. På bakgrunn av gode erfaringer med et prøveprosjekt i Rogaland, foreslo NHO Agder og yrkesopplæringsnemnda en utredning om denne ordningen også burde gjøres gjeldende i Vest-Agder. Det er derfor gledelig at Vest-Agder fylkeskommune følger opp dette, sier Fred Skagestad.

Dette kan øke tilgangen på fagarbeidere og i tillegg gi flere yrkesutøvere som har høyere utdanning kombinert med yrkeserfaring og fagbrev i sin kompetanse. Videre kan dette medføre et økt fokus på å gjennomføre det yrkesprogrammet man har valgt når en har trygghet for at en kan få studiekompetanse i etterkant, skriver NHO Agder på nett.

Ordningen vil bli utprøvd i tre år, med start for elever som i inneværende skoleår går Vg2 på yrkesfaglige program.

av Torkelsen, Jan H., publisert 7. desember 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer