Statistisk sentralbyrå har fulgt ungdommene som begynte på videregående opplæring i 1999– 2000 og ikke gikk videre på høyere utdanning. Ni år senere har byrået undersøkt hvordan ungdommene har klart seg i arbeidslivet. Resultatet viser at bare 54 prosent av ungdommene som droppet ut etter ett år, var i arbeid i 2008. På samme tid var 87 prosent av ungdommene med fullført videregående utdanning i arbeid, skriver Bergens Tidende.

-Ungdomsledighet er en livsfarlig lidelse, både for samfunnet og på det personlige plan. Er man uten arbeid lenge i ung alder, blir det gjerne enda vanskeligere å få seg jobb senere. Det har sånn sett en alvorlig langsiktig effekt, sier sosiolog Ottar Brox til Bergens Tidende.


av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer