Statistisk sentralbyrå har fulgt ungdommene som begynte på videregående opplæring i 1999– 2000 og ikke gikk videre på høyere utdanning. Ni år senere har byrået undersøkt hvordan ungdommene har klart seg i arbeidslivet. Resultatet viser at bare 54 prosent av ungdommene som droppet ut etter ett år, var i arbeid i 2008. På samme tid var 87 prosent av ungdommene med fullført videregående utdanning i arbeid, skriver Bergens Tidende.

-Ungdomsledighet er en livsfarlig lidelse, både for samfunnet og på det personlige plan. Er man uten arbeid lenge i ung alder, blir det gjerne enda vanskeligere å få seg jobb senere. Det har sånn sett en alvorlig langsiktig effekt, sier sosiolog Ottar Brox til Bergens Tidende.


av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 18.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer