-Jeg er ydmyk overfor oppgaven, men gleder meg, sier Stein A. Ytterdahl, som før helgen ble ansatt som ny rådmann i Trondheim av et enstemmig bystyre. Han går til Trondheim kommune fra jobben som direktør ved Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Kristiansand, hvor han bare har vært noen få måneder. Han tiltrådte direktørstillingen etter at han gikk av som ordfører i Farsund i forbindelse med fjorårets kommunevalg. Ytterdahl er tilbudt stillingen I Trondheim på et åremål på seks år.

Ytterdahl har bred erfaring fra næringslivet, opplyser Farsunds Avis. I tillegg til fireårsperioden som Farsunds-ordfører har han hatt flere lederstillinger i norsk næringsliv. Han har hatt sjefstitler hos Elkem i Sauda og i Farsund, Norsk Hydro, Handelshøyskolen BI, Bredero Price, Statoil og Boliden Odda. I månedene før han ble ordfører i Farsund, jobbet han som konsulent med forretnings- og organisasjonsutvikling som virkefelt. Ytterdahl er utdannet ingeniør ved NTH i Trondheim. Han har tilleggsutdanning i pedagogikk og lederutvikling.
Stein A. Ytterdahl er for tiden også politisk aktiv. Han er representant for AP i Farsund bystyre. I Vest-Agder fylkeskommune er han AP's andre vararepresentant til fylkestinget og første vararepresentant til hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø.

av Torkelsen, Jan H., publisert 30. januar 2012 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)

Siste fra Politikk

 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer