Olav Haavorstad, leder av Hovedutvalget for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune, lovet i formiddag rundt 220 elever fra tiendeklasser i Kristiansand, Vennesla, Songdalen og Byremo svært gode fasiliteter og utdanningsmuligheter på fylkeskommunens videregående skoler. Ungdommene er nå i ferd med å sikte seg inn mot viktige valg som vil danne grunnlag for hva de kommer til å jobbe med resten av livet. Haavorstad oppfordret dem til å vurdere utdanningsmuligheter som er annerledes enn tradisjonelle kjønnsrollevalg. I landsdelen har en de senere år blant annet sett hvordan flere jenter sikter seg inn mot studier innen teknologiske fagområder og gutter mot karriere innen helse- og omsorgsfag.

Det var ikke bare utdanningsfaglig informasjon som ble servert under arrangementet på Kvadraturen Skolesenter i Kristiansand. Bandet ”Garderobe på eget ansvar” fra VågsbygdBand på messe videregående skole slo an tonen og la an en god ungdommelig stemning. Flere elever, lærlinger og unge forbilder fortalte om sine karrierevalg. Ingeniørutdanningen ved UIA demonstrerer hvordan det er mulig å lage animasjonsfilm med reelle menneskelige bevegelser gjennom avansert utstyr. Fritt valg-prosjektet viste rollemodellfilmer fra sin nettside.
-Jeg er strålende fornøyd med arrangementet. Det har på forhånd vært stor interesse for samlingen. De unge forbildene, elever og lærlinger som informerte, bandet Garderobe på eget ansvar og andre gjorde en flott jobb. Dette gjorde at elevene i benkeradene ble inspirerte og fornøyde. Jeg må også gi en ekstra honnør til programleder Fjola Helene Særheim, lærlingrepresentant i Yrkesopplæringsnemnda. Hun er den fødte programleder som jeg gjerne vil invitere til å være programleder også ved kommende arrangementer, sier Fred Skagestad, som er utdanningsrådgiver i NHO Agder og leder av Yrkesopplæringsnemnda i Vest-Agder fylkeskommune. Han er også primus motor for yrkesinformasjonsarrangementene hvor fylkeskommunen er en viktig støttespiller.
Ung tekno på KSS

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. januar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer