For andre året på rad har Kristin Sandeggen, som er elev på Sirdal videregående skole, klart å kvalifisere seg til representasjon for Norge i "Ungdoms-OL". I år er det en litt ny organisering, da det er IOC som står for regien på arrangementet. Årets "Youth Olympic Games" arrangeres i Innsbruck i perioden 11.-23.januar, så Kristin forlater Sirdal for en periode allerede 10.januar. Det er en opplevelse for livet å få lov til å delta på noe slikt, både idrettslig og kulturelt, skriver skolens rektor Anita Heiaas Haugen.

-Når Kristin kommer hjem fra Innsbruck, "bærer" det direkte til Lillehammer for Norgescup i skiskyting. Det betyr at Kristin blir borte fra skolen i hele tre uker. Det stiller krav til både utøver/elev og skole for å klare å sy sammen et opplegg som ivaretar både skole og idrettssatsingen. Vi tror og håper vi skal klare å få dette til sammen, skriver Haugen.
Youth Olympic Games (YOG) er et arrangement i regi av IOC for ungdom, for de samme idrettene som er med i OL for seniorer. Tanken med arrangementet er å fokusere på morgendagens utøvere gjennom et arrangement på tvers av idretter og nasjoner. Det første YOG ble gjennomført i Singapore sommeren 2010 for sommeridrettene. Her deltok utøvere fra 204 nasjoner, og 197 land kjøpte TV-rettighetene. Arrangementet fokuserer i tillegg til idrett på kultur- og utdanningsarbeid.
IOC har besluttet at alle deltakere må være tilstede i hele arrangementsperioden fra 11. til 23.januar. Bagrunnen for dette er at YOG, i tillegg til å være et idrettsarrangement, har sterk fokus på kultur og utdanning. Parallelt med konkurranseprogrammet går et "cultural and education programme". I tillegg til å konkurrere i egen idrett skal de benytte tiden til å delta på en del av aktivitetene knyttet til kultur og utdanning, samt følge og sette seg inn i andre idretter.
-Vi ser at det er utfordrende for utøver og skole, at utøverne er fraværende en så lang periode. Vi oppfordrer derfor både skolen, utøver og foresatte til å forberede noe skolearbeid som utøverne kan jobbe med underveis i mesterskapet. Trenere og ledere vil kunne legge til rette for å jobbe med skolearbeid i perioden lekene foregår, og de vil følge opp utøverne etter beste evne., uttaler arrangørene"
For mer info om YOG: www.Innsbruck2012.com

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer