Et enstemmig Storting vedtok allmenn stemmerett for kvinner i 1913. Alle fylkeskommuner og kommuner har fått brev fra Barne- og likestillings- og inkluderingsdepartementet om å få til en feiring av at det neste år er 100 år siden det historiske vedtaket. Fylkesutvalget gjorde det tirsdag klart at Vest-Agder fylkeskommune er positiv til å delta i Stemmerettsjubileet 2013. Fylkesrådmannen og fylkesmannen i Vest-Agder har satt ned en felles komité for jubileet i samarbeid med kommuner. Gjennom denne vil fylkeskommunen være en aktiv partner. Fylkesutvalget satte i dag også av 290 000 kroner fordelt på to år til arbeidet i komiteen. På et senere tidspunkt vil fylkesutvalget ta stilling til en eventuell støtte til en større konferanse 11. juni 2013.

av Torkelsen, Jan H., publisert 19. januar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer