NHO Telemark gleder seg også over samferdselsministeren Kleppas gledelige melding om at regjeringen går inn for dobbeltspor mellom Larvik og Porsgrunn. - Dette er en gledens dag for befolkningen og næringslivet i Telemark. Vi har stått sammen og etter 20 år har vi endelig lykkes, sier en glad regiondirektør Nikolai Boye. Det andre som er gledelig med meldingen er at det gir signaler om mulighet for sammenkobling av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen, Sørvestbanen, gjennom Grenland, sier Boye.

NHO Telemark peker på at meldingen innebærer anleggsstart på høstparten i år. Da er det de årlige bevilgningene i statsbudsjettet som bestemmer fremdriften. Anleggstiden bør ikke overstige fem år, hvilket vil si ferdigstillelse i 2017-18. Vi har snakket om halvannen time fra Oslo til Grenland, uttaler fornøyde NHO-folk i Telemark.


av Torkelsen, Jan H., publisert 9. januar 2012 | Skriv ut siden