Dagsavisen melder i dag at en arbeidsgruppe er i gang med å lage et forslag til ny læreplan i norsk. Utdanningsdirektoratet har i et brev til Kunnskapsdepartementet skissert flere mulige løsninger. De inkluderer at hovedmål skal gis større plass og en tydeligere prioritering. Forslagene inkluderer at elever på ungdomstrinnet slipper egen eksamensdag i skriftlig sidemål, mens på videregående vil eksamen i sidemål få en annen, mindre omfattende form. Læreplanforslaget skal sendes ut til høring til høsten, og først i 2013 vil et forslag kunne bli vedtatt.

I forslaget inngår også at skriftlig sidemål skal beholdes på ungdomstrinnet og på studieforberedende linje på videregående. Samtidig skal antall standpunktkarakterer i norsk reduseres fra tre til to både i ungdomsskolen og på videregående.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. januar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Eksamensforberedende Kurs H 19
  av jto, 09.09.19

  Gratis eksamensforberedende kurs i høst

  Les mer
 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer