Dagsavisen melder i dag at en arbeidsgruppe er i gang med å lage et forslag til ny læreplan i norsk. Utdanningsdirektoratet har i et brev til Kunnskapsdepartementet skissert flere mulige løsninger. De inkluderer at hovedmål skal gis større plass og en tydeligere prioritering. Forslagene inkluderer at elever på ungdomstrinnet slipper egen eksamensdag i skriftlig sidemål, mens på videregående vil eksamen i sidemål få en annen, mindre omfattende form. Læreplanforslaget skal sendes ut til høring til høsten, og først i 2013 vil et forslag kunne bli vedtatt.

I forslaget inngår også at skriftlig sidemål skal beholdes på ungdomstrinnet og på studieforberedende linje på videregående. Samtidig skal antall standpunktkarakterer i norsk reduseres fra tre til to både i ungdomsskolen og på videregående.

av Torkelsen, Jan H., publisert 24. januar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer