Fylkeskommunen holder nå på med kursing av alle medlemmer av prøvenemndene for perioden 2012 til 2015. Alle som skal delta i prøvenemndsarbeid må delta på slike kurs for den perioden de er utnevnt til. Formålet er å gi alle deltagere vurderingsfaglig kompetanse. Dette innebærer blant annet å gi opplæring i regelverket, i prøveavvikling, i formkrav og interne dokumentasjonskrav. Onsdag 15. februar var rundt 50 nemndmedlemmer samlet til det første i en rekke kurs som holdes i vinter for nemndmedlemmene i alle lærefagene.

-Dere har ansvaret for å sikre at fremtidige fagfolk i landsdelen har den kompetansen som faget krever. Dere har både som oppgave og som ansvar å sikre kvalitet. Det er dere som forestår sluttvurderingen om lærekandidaten har alt som fordres av ferdighet, kunnskap og kompetanse, sa fagopplæringsleder Tove Karlsrud til kursdeltakerne.

-Dere har et viktig samfunnsoppdrag. Dere er oppnevnt for fire år og dere må igjennom et slikt kurs som dette før dere kan være med å gjennomføre prøver. Jeg har forventning til at dere skal oppleve arbeidet som interessant, spennende og av viktig offentlig betydning og at dere går inn i det med lyst og glød. Det forventes at dere er forbilder, følger lover og forskrifter og skaper gode rammer og trygghet rundt prøveavviklingen, sa Karlsrud som opplyste at det årlig gjennomføres rundt 1000 fagprøver i Vest-Agder.
Prøvenemndseminar


av Torkelsen, Jan H., publisert 16. februar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer