Avisen Klassekampen tok før helgen for seg utviklingen av byråkratiet i sykehusvirksomheten. Da Stortinget fra 2002 overførte ansvaret for sykehusdriften fra landets fylkeskommuner til staten var et av hovedmålene å slanke byråkratiet ved sykehusene. Nå viser nye tall at det motsatte har skjedd. Tallet på byråkrater fortsetter å vokse raskere enn antallet leger ved sykehusene, skriver Klassekampen. Av i alt 12.335 nye årsverk i spesialisthelsetjenesten siden sykehusreformen ble innført i 2002, er 6.145 ikke-medisinske stillinger. I den samme tidsperioden har antall legeårsverk økt med 1.983, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at s iden år 2002 har administrativt ansatte i spesialisthelsetjenesten økt med 27 prosent. Spesialisthelsetjenesten består av de somatiske og psykiatriske sykehusene, ambulansetjenesten og deler av rustilbudet. Også dette ble tidligere drevet av fylkeskommunene med langt mindre ansatte, med flere sykehussenger, flere lokalsykehus og mindre teknisk avansert utstyr enn nå.

av Torkelsen, Jan H., publisert 20. februar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer