Det ble tidlig mandag klart at de tre elevene som var på vei hjem med ambulansefly, måtte mellomlande i Egypt, da flyet deres fikk problemer. Forsikringsselskapet kunne senere opplyse at erstatningsflyet som ble sendt ned også fikk trøbbel og måtte lande i Hellas. Mandag ettermiddag var det fortsatt uklart når de tre elevene ville kunne reise hjem, men representant for forsikringsselskapet kunne opplyse om at det jobbes med flere løsninger.

En flymekaniker er sendt ned for å se på det opprinnelige flyet. I tillegg jobbes det med å finne et tredje ambulansefly til oppdraget.

I mellomtiden oppholder de tre elevene seg på et militærsykehus i byen Aswan, helt sør i Egypt. De blir tatt hånd om av bl.a en lege og sykepleier som følger de på hele reisen.

I formiddag har det blitt jobbet en del med å få avklart om pårørende til de tre skulle begi seg på reise ned til Egypt. Et par har bestem seg for å dra, men er forberedt på at de vil måtte snu, dersom avreisen til de tre skjer allerede i morra tidlig.

Ved SSK er de informert om forsinkelsene og vil forholde seg til nytt tidspunkt når det blir klart. Den første tiden på sykehuset i Kristiansand, vil de tre måtte ligge i isolat, slik alle som kommer fra sykehus i utlandet må, rent rutinemessig, til MRSA prøvene er tatt og analysert. Det vil ta 2/3 dager å få svar. Når prøvene er negative vil pasienten bli flyttet til de avdelinger hvor den videre behandling kan fortsette. Pårørende kan besøke pasienter som er innlagt, men må følge de smittevernsprosedyrer som settes opp. Ved MRSA vil det være snakk om hansker, frakk og munnbind. Alt dette vil det bli informert om ved mottak av pasient. Det opplyser Rune Nesdal Jonassen, Informasjonssjef ved SSHF.

av admin, publisert 20. februar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer