I en interpellasjon i fylkestinget i dag viste gruppeleder for Frp Christian Eikeland til at fullriggeren Sørlandet innen april skal gjennom en omfattende sertifisering og klassifiseringssjekk. Hvis ikke ”Sørlandet” passerer denne sjekken, vil den risikere å bli ”avskiltet.. For å opprettholde nåværende klassifiseringen trenger skipet 37,5 millioner kroner til rehabilitering for å kunne seile i sin originalstand etter 1925 klassifiseringen. Eikeland spurte om fylkesordføreren vil ta initiativ til et spleiselag mellom Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og eventuelt andre aktører, for at behovet for en full rehabilitering av skipet fullfinansieres og at skipet fortsatt kan seile i sin originalstand. Samtidig ville han vite om fylkesordføreren vil sette denne saken på dagsorden så raskt som mulig.

av Torkelsen, Jan H., publisert 21. februar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer