-Dere fortjener virkelig honnør for den gode radio dere lager, - for at Gimra er blitt en viktig del av mediebildet i Vest-Agder, og for at dere gjennom virksomheten har gitt og gir mye til mange mennesker i hele nedslagsområdet. 14. februar var det på dagen 30 år siden Gimlekollen Radio – Gimra - startet sine sendinger som en av landets to første lokalradioer. Gratulerer med jubileet, sa fylkesvaraordfører, Thore Westermoen på et jubileumsmøte i Kristiansand søndag, hvor han på vegne av Vest-Agder fylkeskommune holdt en hilsen til Gimra og alle dens gode medarbeidere og støttespillere.

Ja, Gimra er blitt en viktig del av mediebildet i Vest-Agder, som vi er glade for i fylkeskommunen. En viktig kanal. Ja, det er viktig med mange kanaler og mangfold i mediene, så folk kan få et best mulig bilde av nyheter og samfunnsspørsmål. Det er mediene som i veldig stor grad bestemmer hva vi skal vite om og hva vi skal være opptatt av fra dag til dag: Veldig ofte handler det er om problemer, ulykker, mangler, svikt, og ikke så ofte om misjon, tro, oppbyggelse. I dette medie-mangfoldet synes jeg det er særlig gledelig at Gimlekollen radio er til stede som en viktig kanal i det lokale mediesamfunnet, preget av kvalitet, pågangsmot og solid forankring i kristne verdier.

Mitt inntrykk er at radioen legger mer vekt på de positive nyheter som gir glede og håp i hverdagen enn andre media. Det synes jeg er bra. Gimra tilbyr lytterne noe som er mangelvare andre steder og det gjelder både saker og musikk. Og radioens journalister gjør ordentlig arbeid og har gode kontakter til det offentlige, næringslivet og organisasjonslivet. Og mange av dem har riktig gode radiostemmer.

Gjennom sendingene gir dere mye til mange mennesker i hele nedslagsområdet, rundt 5000 lyttere i Kristiansand og mange i kommunene rundt. Gimlekollen Radio bidrar til at mennesker ser seg selv som del av et fellesskap som gir styrke til å møte livets mange utfordringer.

Viktig er det også at Gimlekollen Radio er et verksted for studentene ved Mediehøgskolen for å teste ut deres kunnskaper, ferdigheter og holdninger til et medieprodukt som har god verdiforankring. Et kompetansesenter for medieutdanning.

Kunnskapsformidling og kompetanse viktige satsingsområder for videre utvikling av vår landsdel, og for å bidra til at vi tar vare på våre talenter. Gimlekollen Radio er en viktig medspiller i dette arbeidet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 20. februar 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer
 • Lyngdal Vgs Åpningsarrangement 2019
  av jto, 29.10.19

  Flott opprustet skolebygg åpnet i Lyngdal

  Les mer