Den verdensomspennende klimakampanjen Earth Hour arrangeres i år for fjerde gang i Norge lørdag 31. mars kl. 20.30 - 21.30. Over en milliard mennesker var med i Earth Hour i fjor. I Norge deltok 181 kommuner, 310 bedrifter, 183 organisasjoner og etater med en lang rekke kjente bygninger - og nesten to millioner nordmenn over 15 år. Vest-Agder fylkeskommune var selvsagt med. Sammen slukket vi mer enn seks millioner 40 watts lyspærer! I år skal suksessen gjentas og det skal skapes oppmerksomhet om hva som kan gjøres for klimaet også resten av året.

Earth Hour handler om mye mer enn å spare strøm i en time. Først og fremst handler kampanjen om å sende et symbolsk budskap om at mennesker verden over engasjerer seg for miljøet og er villige til å bidra til en felles klimadugnad.

Norske kommuner og lokalsamfunn har en viktig rolle i arbeidet med å redusere klimautslippene og å utvikle det fornybarsamfunnet vi trenger. Mange gjør en stor innsats allerede, men potensialet er enda større. Hvis også din kommune blir med på Earth Hour, bidrar den til å sette klima- og miljøsaken på dagsorden på en enkel måte. Utfordringer til alle går ut i disse dager. Før kampanjedatoen skal hele Norge være utfordret. La oss vise Norge og verden at vi kan!
Mer informasjon og materiell finnes på www.earthhour.no.


av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden