-Dere er nøkkelen til Norges samfunnsøkonomi, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen til rundt 400 rektorer i videregående skolen på den første rektorkonferansen, som KS og Forum for fylkesutdanningssjefer arrangerte denne uken. -Noen tror det er tilgangen på olje og gass som er avgjørende for vår rikdom, men det er dere som forvalter den viktigste formuen. Om vi lykkes med 80 prosent av nasjonalformuen, det er det dere som avgjør. Det kan dere si til dere selv når hverdagen er litt stritt. Jeg ønsker meg rektorer som pedagogiske veiledere, som får lærerværelset til å gløde og lærerne til å plystre på vei til jobb, sa kunnskapsministeren.

Administrerende direktør i KS, Sigrun Vågeng, understreket at KS, som representant for
Sigrun Vågeng Foto NHO
Sigrun Vågeng Foto NHO
skoleeiere, er svært opptatt av å utvikle gode skoler. Hun påpekte at det å være leder er noe man aldri blir ferdig utdannet i, og skoleledelse kan utgjøre en forskjell. - I dag vet vi mye om hva som skal til for å utvikle gode skoler, og en svært sentral faktor er ledelse. Det er viktig at skoleledere bryr seg om lærernes undervisning og læring, fastslo Vågeng.

Rektorkonferansen "Rektor 12" ble i år arrangert for første gang. Blant foredragsholderne var noen av de viktigste premissleverandørene i utviklingen av norsk skole og de fremste forskerne innen ledelse og skoleutvikling både nasjonalt og internasjonalt.


av Torkelsen, Jan H., publisert 22. mars 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Skoledebatter
  av jto, 26.08.19

  Skoledebattene er i gang

  Les mer
 • Skolefrokost I Vennesla
  av jto, 21.08.19

  METTET 400

  Les mer
 • Førerkort
  av jto, 25.06.19

  Enkelte kjøretimer blir ikke lenger regnet med i fraværsgrensen

  Les mer