Regjeringen besluttet fredag å fordele 1,564 milliarder kroner i spillemidler til idrettsformål for 2012. Av dette går 697,5 millioner kroner går til bygging og rehabilitering av idrettsanlegg i kommunene. Dette er en økning på 14 millioner kroner i forhold til i fjor, opplyser kulturminister Anniken Huitfeldt. Vest-Agder er av denne potten tilgodesett med samlet 25.38 millioner kroner. Tildelingen til Vest-Agder omfatter henimot 22,6 millioner kroner til ordinære anlegg og rundt 2,8 millioner kroner til nærmiljøanlegg. Fylkeskommunen innehar en sentral rolle i fordelingen av midlene.

-Det er fortsatt store udekkede behov for anlegg som kan benyttes til trening og konkurranser for barn og ungdom. Prioritering av tilskudd til idrettsanlegg i landets kommuner bidrar til at flere av disse anleggene kan realiseres, sier statsråd Anniken Huitfeldt i en pressemelding.


av Torkelsen, Jan H., publisert 30. april 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer