Regjeringen besluttet fredag å fordele 1,564 milliarder kroner i spillemidler til idrettsformål for 2012. Av dette går 697,5 millioner kroner går til bygging og rehabilitering av idrettsanlegg i kommunene. Dette er en økning på 14 millioner kroner i forhold til i fjor, opplyser kulturminister Anniken Huitfeldt. Vest-Agder er av denne potten tilgodesett med samlet 25.38 millioner kroner. Tildelingen til Vest-Agder omfatter henimot 22,6 millioner kroner til ordinære anlegg og rundt 2,8 millioner kroner til nærmiljøanlegg. Fylkeskommunen innehar en sentral rolle i fordelingen av midlene.

-Det er fortsatt store udekkede behov for anlegg som kan benyttes til trening og konkurranser for barn og ungdom. Prioritering av tilskudd til idrettsanlegg i landets kommuner bidrar til at flere av disse anleggene kan realiseres, sier statsråd Anniken Huitfeldt i en pressemelding.


av Torkelsen, Jan H., publisert 30. april 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer