I helgen ble en imponerende og innholdsrik fylkesmønstring i årets UKM-Ungdommens kulturmønstring gjennomført i Mandals nye kulturstorstue Buen. –Det var ei fantastisk helg med utsolgte forestillinger, 250 dyktige aktører innen en rekke kunstarter og et crew som fikk arrangementet til å foregå på en ypperlig måte. Det var også en positiv erfaring å arrangere fylkesmønstringen i et nytt og moderne kulturhus. Tidligere har fylkesmønstringen vært lagt til Kristiansand og Lyngdal. Nå er også Mandal blitt et svært aktuelt arrangementssted, sier primus motor for UKM i Vest-Agder, rådgiver Inga Lauvdal fra Vest-Agder fylkeskommune.

Samlet har 1157 personer fordelt på 440 innslag deltatt i de kommunale kulturmønstringene i fylket. Av disse gikk 250 videre til fylkesmønstringen. På fylkesmønstringen hadde juryen en svært vanskelig oppgave. De måtte imidlertid plukke ut fem sceneinnslag, to filmer og fire kunstverk som går videre til landsfinalen. Den finner sted i Trondheim i tidsrommet 22. – 26. juni.

Under fylkesmønstringen var det tre kommuner som ble hedret. UKM Norge premier den kommunen i hvert fylke som har størst økning i deltakere med 5000 kroner. Årets vinner ble de tre kommunene: Audnedal, Åseral og Hægebostad som samarbeider om en felles lokal mønstring.

Følger du denne lenken kan du lese mer om fylkesmønstringen i Vest-Agder og se alle aktørenes prestasjoner i opptak: www.ukm.no/vest-agder

Voodoo Theory
Voodoo Theory var et av bandene som gikk videre til UKM-festivalen i Trondheim.

av Torkelsen, Jan H., publisert 16. april 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer