Fylkeskonservatoren har et utstrakt forskningssamarbeid med arkeologiske miljøer på Krim i Ukraina. Én utfordring er mangelen på faglitteratur på andre språk enn russisk. Nå har vi lansert en ny bokserie som vi håper skal løse problemet. Serien Black Sea Archaeology in Translation er kommet med sitt første bind - Igor Khrapunovs "The Crimea in the Early Iron Age".

Igor KhrapunovDet er mange interessante kulturhistoriske sammenhenger mellom Svartehavsområdet og områder lenger nord og vest - helt opp til Skandinavia - i romertid og folkevandringstid. Khrapunovs bok tar for seg de ulike arkeologiske kulturene og etniske gruppene på Krimhalvøya i denne perioden. Boken kom på russisk i 2004, og nå foreligger altså den engelske oversettelsen, som er oppdatert med nye resultater siden den gang.
Crimea in the early iron age - eksempelsideBoken er rikt illustrert og gir et fint innblikk i den materielle kulturen blant skytere, sarmater, tauriere og gotere - og andre folkeslag som i de første århundrene e.Kr. ble trukket til den "honningkrukken" som Krim utgjorde.
Igor Khrapunov og Frans-Arne Stylegar er redaktører for serien Black Sea Archaeology in Translation.
De som vil skaffe seg boken, kan kontakte fas@vaf.no, så formidler vi kontakt til kollegene i Simferopol.

av Stylegar, Frans-Arne, publisert 30. april 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer
 • Kulturrell Møteplass I Songdalen
  av jto, 05.06.19

  Fylkesutvalget positivt til å gi fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer