31. mai markeres "Verdens tobakksfrie dag" globalt og lokalt. Verdens helseorganisasjon (WHO) fastsetter hvert år tema for dagen, som i 2012 er "tobacco industry interferense". WHO er ansvarlig for den globale markering og vil fokusere på behovet for å imøtegå tobakksindustrien sin stadig mer aggressive forsøk på å undergrave tobakkskonvensjonen. Tobakksindustrien utgjør på denne måten en alvorlig folkehelsetrussel.

I Norge markeres dagen lokalt. Det blir markeringen flere steder også i Vest-Agder, men det vil i år bli noe redusert grunnet den pågående streiken. Astma- og Allergiforbundet i Agder vil ha stand på Sørlandet sykehus i Kristiansand klokken 12.00. De nyfødte på barselavdelingen vil få utdelt body med trykk: "Jeg er røykfri" . Foreldre vil få informasjonsbrosjyre.
Mer informasjon her på nettsiden til Helsedirektoratet

av Torkelsen, Jan H., publisert 31. mai 2012 | Skriv ut siden