Norsk Kulturminnefond har nylig fordelt tilskuddsmidler for 2012. Flere bygninger og anlegg i vårt fylke har fått støtte til restaureringstiltak. Tilsammen 620.000 kroner går til eiere i Vest-Agder. Huseby kongsgård (bildet) på Lista er under fredning, og er blant de anleggene som har fått tilsagn om støtte.

Midlene til Huseby skal brukes til tak på gårdens fjøs og til restaurering av de karakteriske steingjerdene rundt gårdsanlegget. Et annet anlegg som er under fredning, er Groviga i Kristiansand, som også er tilgodesett med tiltrengte midler til restaurering. I Kristiansand har dessuten Blå Kors i Kvadraturen fått tilsagn om støtte.
Det er ellers funnet plass til midler til bl. a. restaurering av takmalerier på Øyhobden i Farsund, til hus nr. 20 i uthavnen Svinør i Lindesnes, til Holumsveien 574 i Mandal og Jensstova på Ljosland i Åseral.
Se hele tildelingslisten her.

av Stylegar, Frans-Arne, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer