Fylkeskonservatoren og Commentum Forlag er blitt enige om å samarbeide om bokutgivelser. Fylkeskonservatoren utgir pr. i dag en kulturhistorisk bokserie med emner hentet fra arkeologi, bygningshistorie, kystkultur, krigshistorie og generell kulturhistorie. Foreløpig er det kommet elleve bind, og det tolvte er på trappene - Knut Mæsels nye bok om luftkrigen over Sørlandet. -Samarbeidet vil gjøre fylkeskommunens kulturhistoriske bøker kjent i en videre krets enn hittil, og det er positivt å ha fått plass et fast samarbeid med en profesjonell aktør innenfor distribusjon og markedsføring av bøker, sier fylkeskonservator Frans-Arne Stylegar.

Commentum Forlag har sitt hovedkontor i Sandnes kommune. Forlaget utgir i første rekke historiebøker og annen lokalhistorisk litteratur, men tilbyr også tradisjonelle forlagstjenester. Fylkeskommunen og Commentum har tidligere gitt ut boken Festung Lista sammen.

For Fylkeskonservatoren innebærer samarbeidet at Commentum tar seg av grafisk utforming og produksjon, samt salg og distribusjon på lik linje med forlagets øvrige utgivelser. Fylkeskonservatoren skal som nå være ansvarlig for faglig innhold, herunder bidra aktivt til å fremskaffe nye titler.

Den kulturhistoriske bokserien skal videreføres, slik at første samarbeidsprosjekt mellom Commentum og Fylkeskonservatoren blir nr. 14 i serien.
Commentum forlag


av Torkelsen, Jan H., publisert 10. mai 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer