Agderseminar 2012 holdes i år ved Universitetet i Agder, og temaet er "Sørlandet og utlandet Transnasjonal kontakt, internasjonal påvirkning." Agderseminaret viderefører en lang tradisjon for årlige samlinger om regionalhistoriske emner. Årlige ”sommerseminar i historie” ble holdt fra 1976 til år 2000. Fra 2007 har rådet for Forskernettverk Agder videreført denne tradisjonen med et seminar lagt til høsten. Siktemålet er nå som før, å nå det allmenne publikum med interesse for historie, samtidig som det blir lagt vekt på å holde høy faglig standard. Seminaret er åpent for alle interesserte.

Agderseminaret 2012 er støttet av Kristiansand kommune og de arrangementsansvarlige institusjonene: Universitetet i Agder, Vest-Agder-museet, Statsarkivet i Kristiansand og Aust-Agder kulturhistoriske senter.

Program, invitasjon og mer informasjon finner du her.


av Torkelsen, Jan H., publisert 10. mai 2012 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer