I følge et oppslag i avisen Agder i dag, opplyser nestleder Dagrun Eriksen i KrF at partiet i neste uke kommer til å foreslå å bytte ut fylkespolitikerne og fylkestinget med en modell der stortingspolitikere og lokalpolitikere møtes i et ”Regionting”. - Vi foreslår dette som en erstatning for fylkestinget. Med et slikt regionting som dekker et noe større område enn dagens fylkesinndeling, får stortingspolitikerne direkte innblikk i lokalpolitiske utfordringer. Det vil også forplikte stortingspolitikere til å fullfinansiere forslag og reformer som nå bare overlates til kommunene, sier Dagrun Eriksen til Agder.

Eriksen mener, i følge lokalavisen i Flekkefjord, at det vil kunne bli en ny dynamikk over diskusjonen om fylkesting og eventuelle utvidelser av fylkesting ved å få en helt ny modell der staten tar initiativet til regionting bestående av stortingspolitikere og lokalpolitikere.

av Torkelsen, Jan H., publisert 3. mai 2012 | Skriv ut siden